Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Κυπριακός Οργανισμός Αγροτικών Πληρωμών


Νέα & Εκδηλώσεις


ΛΗΞΗ ΘΗΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΛΗΡΩΜΩΝ / ΝΕΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΚΟΑΠ ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ
- 15/09/2021 01:18:45 μμ


Δελτίο ΤύπουΚΟΑΠ15 Σεπτεμβρίου 2021

Λήξη Θητείας του Επιτρόπου Αγροτικών Πληρωμών / ΝΕΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΚΟΑΠ ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ

Ο κος. Ανδρέας Κυπριανού, ο νέος Επίτροπος Αγροτικών Πληρωμών ανάλαβε στις 15.09.2021 τα καθήκοντα του. Ο κος Ανδρέας Ευαγγέλου, συνεχίζει την θητεία του σαν Βοηθός Επίτροπος στον Οργανισμό Αγροτικών Πληρωμών.

Ο κος. Κυπριανού διαδέχτηκε τον κο. Τίμη Ευθυμίου, του οποίου η θητεία έληξε στις 14.09.2021.

Ο Ανδρέας Ζ. Κυπριανού γεννήθηκε στις 30 Απριλίου 1962 στην Λεμεσό. Αποφοίτησε από το Λανίτειο Γυμνάσιο Λεμεσού με άριστα και υπηρέτησε ευδόκιμα στην εθνική φρουρά με τον βαθμό του ανθυπολοχαγού.

Σπούδασε στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής πολιτικός μηχανικός με ειδίκευση στη μηχανική κατασκευών και διεύθυνση έργων και ολοκλήρωσε τις σπουδές του με πολλές διακρίσεις.

Επέστρεψε στην Κύπρο το 1986.

Εργάστηκε ως μελετητής μηχανικός και το 1994 ίδρυσε τη δική του εταιρεία η οποία ανέπτυξε μεγάλη επιχειρηματική δραστηριότητα.

Ανέπτυξε πλούσια κομματική, πολιτική και κοινωνική δράση, υπηρέτησε και υπηρετεί την κοινωνία και την πολιτεία από πολλές επάλξεις.

Διετέλεσε μεταξύ άλλων:

· Βουλευτής ΔΗ.ΣΥ Λεμεσού (2009 – 2021).

· Δημοτικός Σύμβουλος Λεμεσού (2002 – 2009), επικεφαλής της δημοτικής ομάδας ΔΗ.ΣΥ, Πρόεδρος της Επιτροπής Νεολαίας και Αθλητισμού και Πρόεδρος της Επιτροπής Υγείας και Περιβάλλοντος του Δήμου Λεμεσού.

· Για τρεις θητείες εκλελεγμένος Πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Κυνηγίου και Διατήρησης Άγριας Ζωής.

· Εκλελεγμένο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Λεμεσού.

· Μέλος της Διαχειριστικής Επιτροπής του Ταμείου Θήρας και Πανίδας.

· Μέλος της ανεξάρτητης επιστημονικής επιτροπής που συστάθηκε βάσει του περί Διατήρησης της Φύσης και Άγριας Ζωής Νόμου του 2003.

· Αρχηγός του ποδοσφαιρικού τμήματος και αντιπρόεδρος του Απόλλωνα Λεμεσού.

Είναι:

· Μέλος του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Λεμεσού και Έφεδρος Υπολοχαγός.

· Μέλος του Επιστημονικού Τεχνικού Επιμελητηρίου Κύπρου.

· Ιδρυτικό μέλος του Συνδέσμου Φίλων του ΤΕΠΑΚ.

Κοινοβουλευτική Δράση:

· Κατά την κοινοβουλευτική περίοδο 2009 - 2011 διετέλεσε μέλος των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Υγείας, Περιβάλλοντος, Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ίσων Ευκαιριών Μεταξύ Ανδρών και Γυναικών.

· Κατά την κοινοβουλευτική περίοδο 2011 - 2016 διετέλεσε συντονιστής Θεσμών ΔΗΣΥ και μέλος της Επιτροπής Θεσμών Αξιών και Επιτρόπου Διοικήσεως και συντονιστής Εσωτερικών ΔΗΣΥ και μέλος της Επιτροπής Εσωτερικών της Βουλής.

· Κατά την κοινοβουλευτική περίοδο 2016 - 2021 διετέλεσε Πρόεδρος της Επιτροπής Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού και μέλος των Επιτροπών Εσωτερικών και Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

· Διετέλεσε εκπρόσωπος της Βουλής των Αντιπροσώπων στον Κοινοπολιτειακό Κοινοβουλευτικό Σύνδεσμο (CPA).

· Εκπροσώπησε επίσης την Κύπρο σε πολλές διακομματικές - κοινοβουλευτικές αποστολές.


Κατά τη διάρκεια της θητείας του σαν Βουλευτής, ανέπτυξε πλούσια κοινοβουλευτική δράση. Μεταξύ πολλών άλλων, συνέβαλε τα μέγιστα στην ετοιμασία της έκθεσης της Επιτροπής Θεσμών για την καταστροφή της κυπριακής οικονομίας. Ανέδειξε επίσης πολλά προβλήματα που αφορούν τον τόπο και ιδιαίτερα την πόλη και τα χωριά της Λεμεσού. Στήριξε με πολλές προτάσεις και αυταπάγγελτα θέματα την ύπαιθρο και την αγροτική οικονομία με έμφαση στη πιστοποίηση και εμπορία παραδοσιακών προϊόντων.


Ο Αντρέας Κυπριανού, με την επαφή που είχε όλα αυτά τα χρόνια με τον κόσμο της υπαίθρου γνωρίζει απόλυτα και έχει αφουγκραστεί τις ανάγκες του αγροτικού μας τομέα και τον τρόπο με τον οποίο αναμένουν τη στήριξη οι αγρότες μας. Είμαστε βέβαιοι ότι η εντιμότητα, η συνεργασία και η αποτελεσματικότητα του θα έχουν ως αποτέλεσμα την ορθολογική λειτουργία του Οργανισμού.

Ευχόμαστε στον κον. Κυπριανού καλή θητεία στα νέα του καθήκοντα και είμαστε πεπεισμένοι ότι τα προσόντα, η προσωπικότητα και ο χαρακτήρας του, αλλά και τα όσα επέδειξε στον δημόσιο βίο της χώρας μας από την ενασχόληση του στα κοινά και την προϋπηρεσία του, θα προσφέρουν τα εχέγγυα για μια καθόλα επιτυχημένη πορεία για το καλό των πολιτών, της κοινωνίας και γενικότερα του αγροτικού κόσμου της Κύπρου μας.Για περισσότερες πληροφορίες στην κα. Μαρίνα Πετρίδου, υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων ΚΟΑΠ , Λειτουργός Α’ 22 557788
EΝΙΑΙΑ ΑΙΤΗΣΗ ΕΚΤΑΡΙΚΩΝ

Ηλεκτρονική Αίτηση

Διαπιστευμένοι Φορείς ΠΑΑ 2014 - 2020

Ημερολόγιο Γεωργικής Εκμετάλλευσης

Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 - 2020

Νέα ΚΑΠ 2014 - 2020

Dione

Envision

Πολλαπλή Συμμόρφωση

Δημόσιες Συμβάσεις (e-procurement)

Leader - ΟΤΔ

Διαδικτυακή Υπηρεσία

Διαδικτυακή Υπηρεσία

Κυπριακή Προεδρία

Διαδικτυακό Σύστημα Πληρωμής Εισφορών Κοινωνικών Ασφαλίσεων