Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Κυπριακός Οργανισμός Αγροτικών Πληρωμών


Νέα & Εκδηλώσεις


ΝΕΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΚΟΑΠ ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ - 15/09/2021 01:02:28 μμ


Δελτίο ΤύπουΚΟΑΠ


15 Σεπτεμβρίου 2021Σήμερα 15 Σεπτεμβρίου 2021 ανάλαβε τα καθήκοντα του, ο νέος Επίτροπος Αγροτικών Πληρωμών, κος. Ανδρέας Κυπριανού ο οποίος συναντήθηκε στο γραφείο του Υπουργού Γεωργίας Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Κώστα Καδή, όπου υπογράφηκε η σχετική Συμφωνία για ανάληψη των καθηκόντων του. Συνοδευόμενος από τον κ. Ανδρέα Ευαγγέλου ο οποίος συνεχίζει την θητεία του σαν Βοηθός Επίτροπος στον Οργανισμό Αγροτικών Πληρωμών.

Αυτούσια η δήλωση του Υπουργού Γεωργίας Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος:

Έχουμε υπογράψει σήμερα τα συμβόλαια της συνεργασίας μας με τον νέο Επίτροπο και το Βοηθό Επίτροπο Αγροτικών Πληρωμών στους οποίους θα ήθελα από καρδιάς να ευχηθώ κάθε επιτυχία στο σημαντικό έργο το οποίο αναλαμβάνουν. Ο αγροτικός κόσμος έχει την ανάγκη της διαχρονικής σταθερής στήριξης από την πολιτεία. Το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, υιοθετώντας και τις πολιτικές τις οποίες εφαρμόζονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο, καθορίζει τον τρόπο με τον οποίο θα στηριχθούν οι αγρότες μας, θα αναπτυχθεί ο αγροτικός τομέας. Είναι όμως πάρα πάρα πολύ σημαντικό αυτές οι πολιτικές να εφαρμόζονται με αποτελεσματικότητα, και αυτή είναι υποχρέωση του Κυπριακού Οργανισμού Αγροτικών Πληρωμών. Ένας Οργανισμός Αγροτικών Πληρωμών ο οποίος λειτουργεί αποτελεσματικά , με διαφάνεια και με γρήγορες διαδικασίες, θα είναι σίγουρα ένας Οργανισμός ο οποίος έχει μεγαλύτερη αποδοχή και ανταπόκριση προς τον πρωτογενή τομέα και προς τους αγρότες μας. Είμαι βέβαιος , ότι ο φίλος ο Αντρέας Κυπριανού, με την επαφή που είχε όλα αυτά τα χρόνια με τον κόσμο της υπαίθρου γνωρίζει και έχει αφουγκραστεί τις ανάγκες του αγροτικού μας τομέα και τον τρόπο με τον οποίο αναμένουν τη στήριξη οι αγρότες μας από το Υπουργείο και από τον Κυπριακό Οργανισμό Αγροτικών Πληρωμών. Είμαι βέβαιος ότι η εντιμότητα και η αποτελεσματικότητα του θα έχουν ως αποτέλεσμα την ορθολογική λειτουργία του Οργανισμού σε συνεργασία βέβαια με όλα τα στελέχη. Είμαι βέβαιος ότι η στήριξη την οποία θα λάβει από τον Βοηθό Επίτροπο, ο οποίος συνεχίζει από την προηγούμενη περίοδο και κουβαλά μια πάρα πάρα πολύ σημαντική εμπειρία, θα βοηθήσουν ώστε να υπάρχει μία ομαλή διαδοχή και να έχουμε μία πορεία αναβάθμισης των δραστηριοτήτων του Οργανισμού. Όπως λέχθηκε κατά τη συζήτηση μας, θεωρούμε ότι ο Κυπριακός Οργανισμός Αγροτικών Πληρωμών ήδη εργάζεται σε ένα πάρα πολύ καλό επίπεδο, θέλουμε όμως περεταίρω αξιοποίηση των δυνατοτήτων που μας δίνει η νέα τεχνολογία, περαιτέρω αξιοποίηση όλων των στελεχών, ώστε η βοήθεια την οποία λαμβάνουν οι αγρότες μας να έρχεται όσο γίνεται πιο σύντομα κοντά τους διότι με αυτό τον τρόπο θα νιώσουν πιο ξεκάθαρα την υποστήριξη του κράτους. Εύχομαι πραγματικά κάθε επιτυχία στο έργο σας, είμαι βέβαιος ότι θα έχουμε μια αποτελεσματική, μία γόνιμη συνεργασία, και να ξέρετε ότι οι πόρτες του Υπουργείου θα είναι πάντα ανοικτές, θα υπάρχει αυτό το κανάλι επικοινωνίας μέσα από το οποίο θα επιτευχθεί ο κοινός μας στόχος που δεν είναι άλλος από τη στήριξη των αγροτών μας.

Αυτούσια η δήλωση του Επιτρόπου Αγροτικών Πληρωμών:

Η Αγροτική Οικονομία είναι κεφαλαιώδους σημασίας τόσο για τη στήριξη της υπαίθρου και την πά ταξη της αστυφιλίας αλλά κυρίως για την οικονομία του τόπου. Ο Κυπριακός Οργανισμός Αγροτικών Πληρωμών ως ένας αυτόνομος και ανεξάρτητος Οργανισμός έχει τεράστιο έργο να επιτελέσει ως προς τη στήριξη του αγρότη και της υπαίθρου. Είμαι βέβαιος ότι ξεκινά μια νέα σελίδα συνεργασίας με το Υπουργείο Γεωργίας, με το Υπουργείο Εσωτερικών και με το Υπουργείο Εμπορίου που υπάρχει μία σχέση αναδοχής μεταξύ του Οργανισμού και των Υπουργείων. Να είστε βέβαιος κ. Υπουργέ ότι στόχος και σκοπός είναι ακριβώς η βελτίωση των υπηρεσιών που προσφέρει ο Οργανισμός , οι πιο έγκυρες και έγκαιρες πληρωμές γιατί ακριβώς όπως πολύ σωστά είπατε ο αγρότης χρειάζεται όλη τη στήριξη την ώρα που πρέπει, και να είστε σίγουρος ότι ο Οργανισμός προς αυτή την κατεύθυνση θα αποτελέσει πρότυπο. Σκοπός και στόχος μου είναι να βελτιώσω τις διαδικασίες μηχανογράφησης και πληροφορικής του Οργανισμού, στόχος και σκοπός μου είναι μαζί σας να εφαρμόσουμε αν θέλετε πολιτικές αύξησης των δυνατοτήτων στήριξης της αγροτικής οικονομίας και δεν έχω καμία αμφιβολία ότι η νέα εποχή που ανοίγει θα προσδώσει επιπρόσθετες ευκαιρίες αλλά και ικανοποίηση στον αγροτικό κόσμο. Θέλω με την ευκαιρία να συγχαρώ και να ευχαριστήσω όλους τους προκατόχους μου για τη δουλεία που έχει γίνει, όλα τα στελέχη του Οργανισμού για τη δουλειά που έχουν παράξει, όλοι μαζί θα δουλέψουμε σαν μία οικογένεια με μόνο ένα στόχο, το καλό της κυπριακής αγροτικής οικονομίας και του τόπου μας”.

Για περισσότερες πληροφορίες στην κα. Μαρίνα Πετρίδου, υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων ΚΟΑΠ , Λειτουργός Α’ 22 557788
Σχετικά Αρχεία:
 20210915_085929.jpg 20210915_091219.jpg 20210915_091241.jpg 20210915_091341(0).jpg 20210915_091430.jpg


EΝΙΑΙΑ ΑΙΤΗΣΗ ΕΚΤΑΡΙΚΩΝ

Ηλεκτρονική Αίτηση

Διαπιστευμένοι Φορείς ΠΑΑ 2014 - 2020

Ημερολόγιο Γεωργικής Εκμετάλλευσης

Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 - 2020

Νέα ΚΑΠ 2014 - 2020

Dione

Envision

Πολλαπλή Συμμόρφωση

Δημόσιες Συμβάσεις (e-procurement)

Leader - ΟΤΔ

Διαδικτυακή Υπηρεσία

Διαδικτυακή Υπηρεσία

Κυπριακή Προεδρία

Διαδικτυακό Σύστημα Πληρωμής Εισφορών Κοινωνικών Ασφαλίσεων