Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Κυπριακός Οργανισμός Αγροτικών Πληρωμών


Νέα & Εκδηλώσεις


ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ - 12/10/2022 09:25:02 πμ


Στο πλαίσιο σειράς συναντήσεων που πραγματοποιεί ο Επίτροπος Αγροτικών Πληρωμών κ. Ανδρέας Κυπριανού, πραγματοποιήθηκε χθες συνάντηση με τον Υφυπουργό Πολιτισμού κ. Γιάννη Τουμαζή στα γραφεία του Υφυπουργείου.

Ο Επίτροπος συνεχάρη τον Υφυπουργό για τον διορισμό του και εξέφρασε την στήριξη του, για οποιαδήποτε βοήθεια, συζήτηση, ανταλλαγή απόψεων και υποβολή εισηγήσεων, όπου χρειάζεται, για το καλό του Κύπριου Αγρότη και της Κύπρου μας.

Ο Επίτροπος ενημέρωσε τον Υφυπουργό για τις αρμοδιότητες του Κυπριακού Οργανισμού Αγροτικών Πληρωμών, για την προστασία των Ευρωπαϊκών και Εθνικών Κονδυλίων, για τις έγκυρες και έγκαιρες πληρωμές, για την μεγιστοποίηση της εξυπηρέτησης του αγροτικού μας κόσμου και για την ποικιλόμορφη στήριξη του ευρύτερου συνόλου της κυπριακής υπαίθρου.

Πρόσθεσε ότι, στόχος είναι η περαιτέρω αναβάθμιση των ηλεκτρονικών συστημάτων του Οργανισμού, η απλοποίηση υποβολής αιτήσεων, η εκταμίευση όσο το δυνατό περισσότερων ευρωπαϊκών κονδυλίων, η αναβάθμιση της ενημέρωσης που λαμβάνει ο αγρότης για τα μέτρα που επιδοτεί ο Οργανισμός, η έναρξη περιφερειακών συναντήσεων σε κοινότητες και χωριά, αλλά και η άμεση στήριξη και βοήθεια προς τους αγρότες μας φέρνοντας τον Οργανισμό κοντά τους, μέσα από συγκεντρώσεις σε κεντρικές κοινότητες και χωριά. Σημείωσε επίσης, ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από νέους γεωργούς για τον πρωτογενή τομέα και χρειάζεται όλοι μαζί να βοηθήσουμε στην προσπάθεια αυτή. Χρειάζεται να στηρίξουμε την οικοτεχνία, την αναβάθμιση και στήριξη των κυπριακών παραδοσιακών προϊόντων του τόπου μας ώστε να ανθίσει περισσότερο ο πρωτογενής τομέας.

Μεταξύ άλλων, οι δύο πλευρές επικεντρώθηκαν στην κοινή προσπάθεια στήριξης, βοήθειας και κατανόησης προς τον αγροτικό κόσμο της Κύπρου ώστε, να ανθίσει περαιτέρω η κυπριακή αγροτική οικονομία και να ζωντανέψει ξανά η υπαίθριος μας.
Για περισσότερες πληροφορίες στην κα. Μαρίνα Πετρίδου, υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων ΚΟΑΠ , Λειτουργός Α’ 22 557788

Σχετικά Αρχεία:
 20221011_124749.jpg


EΝΙΑΙΑ ΑΙΤΗΣΗ ΕΚΤΑΡΙΚΩΝ

Ηλεκτρονική Αίτηση

Monitoring

Εφαρμογές Capo Geotag Applications

Ημερολόγιο Γεωργικής Εκμετάλλευσης

Στρατηγικό Σχέδιο ΚΑΠ 2023 - 2027

Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 - 2020

Envision

Dione

Πολλαπλή Συμμόρφωση

Δημόσιες Συμβάσεις (e-procurement)

Leader - ΟΤΔ

Διαπιστευμένοι Φορείς

Διαδικτυακή Υπηρεσία