Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Κυπριακός Οργανισμός Αγροτικών Πληρωμών


Ανακοινώσεις Μέτρων


ΚΟΑ 16- ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΦΡΟΥΤΩΝ, ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ,ΜΠΑΝΑΝΩΝ ΚΑΙ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ 2023 - 24/04/2023 11:11:16 πμΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Αρ. φακ.: 21.01.003.003
Αρ. Τηλ.: 22800912
Αρ. Φαξ: 22305126
E-mail: dde@moec.gov.cy

30 Μαρτίου 2023

Διευθυντές/Διευθύντριες
Δημόσιων και Ιδιωτικών Δημοτικών Σχολείων
Δημόσιων και Κοινοτικών Νηπιαγωγείων
Δημόσιων και Ιδιωτικών Ειδικών Σχολείων

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα πληροφορείστε ότι το Τμήμα Γεωργίας, του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος και ο Κυπριακός Οργανισμός Αγροτικών Πληρωμών, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, προτίθενται να εφαρμόσουν το σχολικό πρόγραμμα για παροχή φρούτων, λαχανικών, μπανανών και γάλακτος σε παιδιά που φοιτούν σε αναγνωρισμένα εκπαιδευτικά ιδρύματα, από τις 24 Απριλίου μέχρι και τις 14 Ιουνίου 2023.

2. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αποσκοπεί στην ανάπτυξη καλών διατροφικών συνηθειών από τα παιδιά. Στα συνημμένα παραρτήματα, τα οποία έχουν ετοιμαστεί από το Τμήμα Γεωργίας, παρέχεται περαιτέρω ενημέρωση για τις πρόνοιες και τις προϋποθέσεις εφαρμογής του Προγράμματος και περιλαμβάνονται τα ακόλουθα:
- Αίτηση πρόθεσης συμμετοχής (Παράρτημα Α)
- Εγχειρίδιο εφαρμογής/ενημέρωσης αιτητών (Παράρτημα Β)
- Αίτηση ενίσχυσης (Παράρτημα Γ).

3. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, το κάθε σχολείο δύναται να επιλέξει τόσο τη συμμετοχή του, όσο και τον τρόπο εφαρμογής του. Για τα σχολεία που θα επιλέξουν να εφαρμόσουν το πρόγραμμα με τη διανομή γάλακτος, θα πρέπει να διαλαμβάνεται η προσφορά στους/στις μαθητές/μαθήτριες ατομικών συσκευασιών γάλακτος 250ml, με τις ακόλουθες προδιαγραφές: Φρέσκο γάλα,
• Ημι-αποβουτυρωμένο,
• 1,5 λιπαρά, Παστεριωμένο ομογενοποιημένο.
Διευκρινίζεται ότι το εν λόγω προϊόν, περιλαμβάνεται στον Τιμοκατάλογο Σχολικών Κυλικείων Δημοτικής Εκπαίδευσης και θα διατίθεται δωρεάν στους/στις μαθητές/μαθήτριες των σχολείων που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

4. Τα σχολεία μπορούν να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για συμμετοχή συμπληρώνοντας και αποστέλλοντας την Αίτηση πρόθεσης συμμετοχής με τηλεομοιότυπο, μέχρι τις 7 Απριλίου 2023, στον αριθμό 22305494 (Τμήμα Γεωργίας).

5. Σημειώνεται ότι όλα τα σχολεία που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον, εντός του πιο πάνω χρονοδιαγράμματος θα θεωρούνται εγκεκριμένα, αλλά για να εφαρμόσουν το πρόγραμμα


θα πρέπει πρώτα να παραλάβουν την επιστολή έγκρισης, στην οποία θα αναγράφεται το ακριβές ποσό που θα έχουν στη διάθεσή τους.


6. Υπενθυμίζεται ότι, κατά την εφαρμογή του προγράμματος, θα πρέπει να εφαρμόζονται τα Υγειονομικά Πρωτόκολλα για τα Σχολεία Δημοτικής Εκπαίδευσης, Νηπιαγωγεία και Ειδικά Σχολεία (http://www.moec.gov.cy/covid_19.html).

7. Με απώτερο σκοπό, την απρόσκοπτη και ομαλή λειτουργία του Προγράμματος, θα πραγματοποιηθούν δύο συναντήσεις/ενημερώσεις στις 6 και 27 Απριλίου 2023, ως ακολούθως:
- Λευκωσία, 6/04/2023, 8:30 π.μ.- 10:00 π.μ., Δημοτικό Σχολείο Λατσιών Δ΄
- Λεμεσός, 27/04/2023, 11:00 π.μ.-12:30 μ.μ., Δημοτικό Σχολείο ΙΑ΄- Τσίρειο
Ο/Η Διευθυντής/ντρια (ή εκπρόσωπός του/της), κάθε σχολείου που θα εφαρμόσει το Πρόγραμμα, θα πρέπει να παραστεί σε μία από τις πιο πάνω συναντήσεις.

8. Για οποιαδήποτε διευκρίνιση, μπορείτε να επικοινωνείτε με τους συντονιστές του προγράμματος, κύριο Αντώνη Μαζέρη (τηλ. 22464030) και κυρία Χρυστάλλα Κωνσταντίνου
(τηλ. 22376204), Ανώτερους Λειτουργούς Γεωργίας του Τμήματος Γεωργία


Δρ Μάριος Στυλιανίδης
Διευθυντής
Δημοτικής Εκπαίδευσης
Κοιν.: Γ.Δ. Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος (υπόψη κύριου Αντώνη Μαζέρη και κυρίας Χρυστάλλας Κωνσταντίνου)
: Γ.Ε.Δ.Ε.
: Π.Λ.Ε., Επαρχιακά Γραφεία Παιδείας
: Παγκύπρια Συντονιστική Επιτροπή Σχολικών Εφορειών
: Σχολικές Εφορείες Δημοτικής Εκπαίδευσης : Π.Ο.Ε.Δ.
: Σύνδεσμος Κυλικειαρχών
: Παγκύπρια Συνομοσπονδία Συνδέσμων Γονέων Δημόσιων και Κοινοτικών Νηπιαγωγείων
: Παγκύπρια Συνομοσπονδία Συνδέσμων Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικής Εκπαίδευσης : Ομοσπονδία Συνδέσμων Γονέων και Κηδεμόνων Ιδιωτικών Σχολείων : Π.Ο.ΣΥ.ΓΟ.Π.Ε.Α.
EΝΙΑΙΑ ΑΙΤΗΣΗ ΕΚΤΑΡΙΚΩΝ

Ηλεκτρονική Αίτηση

Monitoring

Εφαρμογές Capo Geotag Applications

Ημερολόγιο Γεωργικής Εκμετάλλευσης

Στρατηγικό Σχέδιο ΚΑΠ 2023 - 2027

Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 - 2020

Envision

Dione

Πολλαπλή Συμμόρφωση

Δημόσιες Συμβάσεις (e-procurement)

Leader - ΟΤΔ

Διαπιστευμένοι Φορείς

Διαδικτυακή Υπηρεσία