Προσφορές
ΕκτύπωσηΕκτύπωση Κλείσιμο Κλείσιμο

Κυπριακή Δημοκρατία
Νέα & ΕκδηλώσειςΚΑΤΑΒΟΛΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ - ΚΟΑ 12 - ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΠΟΘΕΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΧΟΙΡΕΙΟΥ ΚΡΕΑΤΟΣ - 15/12/2022 09:27:54 πμ


Ο Κυπριακός Οργανισμός Αγροτικών Πληρωμών (ΚΟΑΠ) ανακοινώνει ότι ολοκληρώθηκαν οι πληρωμές, συνολικού ύψους €33,195 για το οικονομικό έτος 2022, στους δικαιούχους που συμμετείχαν στο έκτακτο Μέτρο Ιδιωτικής Αποθεματοποίησης Χοίρειου Κρέατος.

Ο τομέας του χοιρείου κρέατος αντιμετωπίσε σοβαρές δυσκολίες εδώ και αρκετούς μήνες.
Η δριμεία επιβράδυνση των εξαγωγών προς την Κίνα, η περαιτέρω εξάπλωση της αφρικανικής πανώλης των χοίρων σε περισσότερα κράτη μέλη και οι συνεχιζόμενες επιπτώσεις των περιορισμών λόγω της νόσου Covid-19 άσκησαν πίεση στην ενωσιακή αγορά χοίρων σφαγής.


Επιπρόσθετα, η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία προκάλεσε επίσης πρόσθετη διαταραχή της αγοράς και επηρέασε σοβαρά τις εξαγωγές χοιρείου κρέατος της Ένωσης. Συνέπεια της κατάστασης αυτής ήταν να σημειωθεί κατακόρυφη πτώση της εξαγωγικής ζήτησης για ορισμένα προϊόντα χοιρείου κρέατος.

Για να μειωθεί η τρέχουσα ανισορροπία μεταξύ προσφοράς και ζήτησης, η Ευρωπαϊκή Ένωση έκρινε σκόπιμο να χορηγηθεί ενίσχυση για την ιδιωτική αποθεματοποίηση χοιρείου κρέατος και να καθοριστεί εκ των προτέρων το ποσό της ενίσχυσης.

Η χρηματοδότηση προήρθε εξ’ολοκλήρου από κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε στο τηλ: 22 557788 ΜΑΡΙΝΑ ΠΕΤΡΙΔΟΥ_______________________________________________
© 2010 - 2024 Κυπριακή Δημοκρατία,
Κυπριακός Οργανισμός Αγροτικών Πληρωμών