Προσφορές
ΕκτύπωσηΕκτύπωση Κλείσιμο Κλείσιμο

Κυπριακή Δημοκρατία
Νέα & Εκδηλώσεις


ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΙΑΣ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΤΗΣ ΛΙΘΟΥΑΝΙΑΣ ΣΤΟΝ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΛΗΡΩΜΩΝ - 27/10/2022 11:10:22 πμ


Αντιπροσωπία του Οργανισμού Αγροτικών Πληρωμών της Λιθουανίας, αποτελούμενη από τον Διευθυντή του Οργανισμού και άλλα ανώτερα στελέχη, επισκέφτηκαν τον Κυπριακό Οργανισμό Αγροτικών Πληρωμών, όπου παρακάθισαν σε σύσκεψη με τον Επίτροπο Αγροτικών Πληρωμών κ. Ανδρέα Κυπριανού, στην παρουσία του Βοηθού Επιτρόπου και άλλων ανώτερων στελεχών του Οργανισμού.

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος όπως η εφαρμογή της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) και το Νέο Στρατηγικό Σχέδιο, οι έλεγχοι μέσω του Σύστηματος Παρακολούθησης Γεωργικών Εκτάσεων (Monitoring), οι έλεγχοι από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και άλλα.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, ο Επίτροπος ενημέρωσε τη Λιθουανική αντιπροσωπεία για το Κυπριακό Πρόβλημα και τις δυσκολίες που δημιουργούνται λόγο της κατοχής από τα Τούρκικα στρατεύματα. Η Λιθουανική Αντιπροσωπεία ενημερώθηκε επίσης για τον τρόπο λειτουργίας του Οργανισμού καθώς και για τον Νόμο του και την ευελιξία που του προσφέρει. Περαιτέρω, ο Επίτροπος ενημέρωσε τους Λιθουανούς για τα πιστοποιημένα παραδοσιακά προϊόντα που παράγει και εξάγει η Κύπρος.

Μετά το τέλος της σύσκεψης, η Λιθουανική Αντιπροσωπεία επισκέφτηκε αγροτικές εκμεταλλεύσεις και γεωργικές εγκαταστάσεις όπου είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει τη νέα μέθοδο που εφαρμόζει ο Οργανισμός για την παρακολούθηση γαιών μέσω Monitoring, μια αυτοματοποιημένη και συνεχής διαδικασία που χρησιμοποιεί δορυφορικά δεδομένα Copernicus Sentinel μαζί με άλλες πηγές δεδομένων για τον προσδιορισμό της γεωργικής δραστηριότητας σε όλα τα δηλωθέντα τεμάχια στο πλαίσιο του ΚΕΣΕ.

Ο Επίτροπος ευχαρίστησε τη Λιθουανική Αντιπροσωπεία για την επίσκεψη τους στον Κυπριακό Οργανισμό Αγροτικών Πληρωμών, η οποία πραγματοποιήθηκε σε ένα πολύ εποικοδομητικό κλίμα όπου ανταλλάχθηκαν απόψεις, εισηγήσεις και εμπειρίες σε διάφορα θέματα που εμπίπτουν στις αρμοδιότητες των Οργανισμών Αγροτικών Πληρωμών. Από την πλευρά τους τα μέλη της Λιθουανικής Αντιπροσωπείας ευχαρίστησαν τον Επίτροπο για τη διευθέτηση της συνάντησης αυτής και επιβεβαίωσαν τα όσα λέχθηκαν από τον Επίτροπο σχετικά με τα οφέλη που προκύπτουν από τέτοιες συναντήσεις.Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε με την κα Μαρίνα Πετρίδου στο τηλέφωνο 22 557 778.
Σχετικά Αρχεία:
_______________________________________________
© 2010 - 2024 Κυπριακή Δημοκρατία,
Κυπριακός Οργανισμός Αγροτικών Πληρωμών