Προσφορές
ΕκτύπωσηΕκτύπωση Κλείσιμο Κλείσιμο

Κυπριακή Δημοκρατία
Νέα & Εκδηλώσεις


ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΚΟΑΠ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΕΚΠΟΝΗΣΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΟ ΠΟΛΙΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ- - 05/10/2022 01:19:38 μμ


Με βασικό στόχο την ενίσχυση της συμμετοχικής και διαβουλευτικής δημοκρατίας, την ενθάρρυνση και ενεργοποίηση των πολιτών για συμμετοχή στα κοινά, αλλά και την ουσιαστική παρέμβασή τους στα κέντρα λήψης αποφάσεων, πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο, εκδήλωση, την οποία διοργάνωσε το Γραφείο του Επιτρόπου του Πολίτη, στο πλαίσιο της εκπόνησης Εθνικής Στρατηγικής για την Ενεργό Πολιτότητα και τη Συμμετοχική Διακυβέρνηση, στην οποία συμμετείχε και ο ΚΟΑΠ.

Την εκδήλωση προσφώνησε ο Επίτροπος του Πολίτη κ. Παναγιώτης Σεντώνας, ενώ εισαγωγική παρέμβαση έκανε και η Ευρωπαία Επίτροπος και Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη Δημοκρατία και τη Δημογραφία κα Dubravka Šuica, η οποία τίμησε με την παρουσία της την εκδήλωση. Παρουσιάστηκαν το πλαίσιο, το όραμα, οι προτεραιότητες και οι ενέργειες που έχουν προγραμματιστεί, σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο, για την προώθηση της συμμετοχής των πολιτών και για την ενίσχυση της συμμετοχικής και διαβουλευτικής δημοκρατίας.

Οι συμμετέχοντες, συμπεριλαμβανομένου και του ΚΟΑΠ, κατέθεσαν απόψεις και εισηγήσεις και συζήτησαν εμπειρίες σε ό,τι αφορά τον ρόλο του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα. Έλαβαν επίσης μέρος σε Εργαστήριο Διαβούλευσης, τα πρακτικά και τα συμπεράσματα του οποίου θα αξιοποιηθούν από το Γραφείο του Επιτρόπου του Πολίτη για τη διαμόρφωση της Εθνικής Στρατηγικής για την Ενεργό Πολιτότητα και τη Συμμετοχική Διακυβέρνηση, η οποία θα υποβληθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε με την Κα Μαρίνα Πετρίδου στο τηλέφωνο 22 557 778._______________________________________________
© 2010 - 2024 Κυπριακή Δημοκρατία,
Κυπριακός Οργανισμός Αγροτικών Πληρωμών