Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Κυπριακός Οργανισμός Αγροτικών Πληρωμών


Νέα & Εκδηλώσεις


ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ - 14/10/2022 11:36:50 πμ


Στο πλαίσιο σειράς συναντήσεων που πραγματοποιεί ο Επίτροπος Αγροτικών Πληρωμών κ. Ανδρέας Κυπριανού, πραγματοποιήθηκε χθες συνάντηση με τον Υφυπουργό Τουρισμού κ.Σάββα Περδίου στα γραφεία του Υφυπουργείου.

Ο Επίτροπος ενημέρωσε τον Υφυπουργό για τις αρμοδιότητες του Κυπριακού Οργανισμού Αγροτικών Πληρωμών, για την προστασία των Ευρωπαϊκών και Εθνικών Κονδυλίων, για τις έγκυρες και έγκαιρες πληρωμές, για την μεγιστοποίηση της εξυπηρέτησης του αγροτικού μας κόσμου και για την ποικιλόμορφη στήριξη του ευρύτερου συνόλου της κυπριακής υπαίθρου.

Μεταξύ άλλων, οι δύο πλευρές επικεντρώθηκαν στην κοινή προσπάθεια στήριξης, αναβάθμισης και βοήθειας προς τον αγροτικό κόσμο της Κύπρου, ώστε, μέσα από νέα προγράμματα επιχορήγησης / στήριξης, να εμπλουτιστεί με νέα σύγχρονα στοιχεία και να ανθίσει περισσότερο η κυπριακή αγροτική οικονομία ώστε να ζωντανέψει ξανά η υπαίθριος.

Ο Επίτροπος εισηγήθηκε την δημιουργία επιπλέον προγραμμάτων στήριξης στην αγροτική οικονομία όπως για παράδειγμα την ψήφιση της νομοθεσίας για την οικοτεχνία, βελτίωση της παρουσίας των κυπριακών παραδοσιακών εδεσμάτων, την περαιτέρω στήριξη των γεωργοκτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων κ.α. Όλα αυτά και άλλα πολλά τα οποία συζητήθηκαν στην συνάντηση, θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη της υπαίθρου ώστε να συγκρατήσουμε νεαρά ζευγάρια στην ύπαιθρο παρέχοντας τους την δυνατότητα να ασχοληθούν με την γεωργοκτηνοτροφία και την μεταποίηση σαν πηγή εισοδήματος. Είναι κάτι που ήδη διαφαίνεται να γίνεται στην ύπαιθρο μας και υπάρχει αρκετό ενδιαφέρον, ανάφερε ο Επίτροπος του ΚΟΑΠ.

Ο τομέας της πρωτογενούς παραγωγής, σημείωσε ο κ. Κυπριανού, είναι από τους σημαντικότερους τομείς της οικονομίας του τόπου μας. Με καλό προγραμματισμό και με την στήριξη των διαφόρων μέτρων, χορηγιών μπορούν να δημιουργηθούν ανταγωνιστικές και κερδοφόρες εκμεταλλεύσεις που θα παρέχουν στους ιδιοκτήτες τους και στις οικογένειες τους ένα καλό εισόδημα. Πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι η ενασχόληση στην ύπαιθρο αυξάνει και την ποιότητα ζωής μας μακριά από το άγχος της καθημερινότητας των αστικών κέντρων.

Με την σειρά του, ο Υφυπουργός, ευχαρίστησε και συνεχάρη τον Επίτροπο για την πρωτοβουλία της συνάντησης, ο όποιος συμφώνησε με τις προτάσεις του και επιπλέον ενημέρωσε τον κ. Κυπριανού για το όραμα του Υφυπουργείου του όσο αφορά την ανάπτυξη και προώθηση τόσο της υπαίθρου αλλά και των κυπριακών παραδοσιακών προϊόντων. Συμφώνησαν από κοινού όπως ετοιμαστεί κοινή εισήγηση προς την Κυβέρνηση για το θέμα αυτό στην οποία θα εισηγούνται συγκεκριμένα μέτρα επιχορήγησης και στήριξης προς την κυπριακή κουλτούρα και παράδοση του τόπου μας.


Για περισσότερες πληροφορίες στην κα. Μαρίνα Πετρίδου, υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων ΚΟΑΠ , Λειτουργός Α’ 22 557788
Σχετικά Αρχεία:
 20221012_133152.jpg


ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΣΤΟΝ ΚΟΑΠ

EΝΙΑΙΑ ΑΙΤΗΣΗ ΕΚΤΑΡΙΚΩΝ

Ηλεκτρονική Αίτηση

Monitoring

Ημερολόγιο Γεωργικής Εκμετάλλευσης

Στρατηγικό Σχέδιο ΚΑΠ 2023 - 2027

Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 - 2020

Envision

Εφαρμογές Capo Geotag Applications

Πολλαπλή Συμμόρφωση

Δημόσιες Συμβάσεις (e-procurement)

Leader - ΟΤΔ

Διαπιστευμένοι Φορείς

Διαδικτυακή Υπηρεσία