Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Κυπριακός Οργανισμός Αγροτικών Πληρωμών


Νέα & Εκδηλώσεις


ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ - 24/10/2022 12:26:06 μμ


Ο Επίτροπος Αγροτικών Πληρωμών κ. Αντρέας Κυπριανού πραγματοποίησε στα πλαίσια επίσημης επίσκεψης του στις Βρυξέλλες, συνάντηση με την κα. Christina Borchmann, Director of the Commission's Directorate-General for Agriculture and Rural Development (DG AGRI).

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Κυπριανού ενημέρωσε την κα. Borchmann για τα θέματα που αντιμετωπίζει ο Κυπριακός Οργανισμός Αγροτικών Πληρωμών (ΚΟΑΠ), όσον αφορά την εφαρμογή της Νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της Ε.Ε. Σημείωσε ότι αναμένεται το συντομότερο δυνατό η έγκριση της Νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, αφού αυτή θα εφαρμοστεί τους αμέσους επόμενους μήνες. Ο Επίτροπος πρόσθεσε ότι θα γίνει προσπάθεια η παραλαβή της Ενιαίας Αίτησης για το 2023 να ξεκινήσει νωρίτερα, ούτως ώστε να ξεκινήσει η όλη διαδικασία έγκαιρα και να αποφευχθούν τυχόν προβλήματα.

Ο Επίτροπος ανέφερε ότι ο ΚΟΑΠ έχει ήδη ξεκινήσει τον σχεδιασμό και προγραμματισμό ούτως ώστε να είναι έτοιμος να υλοποιήσει την Κοινή Αγροτική Πολιτική και το νέο στρατηγικό σχέδιο της Κύπρου. Ο Επίτροπος πρόσθεσε ότι ο Οργανισμός έχει ήδη ξεκινήσει την πιλοτική εφαρμογή των ελέγχων μέσω Monitoring και ότι οι εν λόγω έλεγχοι έχουν πολύ καλά αποτελέσματα. Σημείωσε ότι γίνονται όλες οι απαραίτητες εκπαιδεύσεις τόσο του προσωπικού του Οργανισμού όσο και των αιτητών για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της Νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής. Η κα. Borchmann σχολίασε ότι τα πιο πάνω είναι πολύ σημαντικά για την DG AGRI.

Τέλος, ο Επίτροπος ανέφερε το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Κύπρος όσον αφορά τον μεγάλο αριθμό μικρών τεμαχίων που αιτούνται στον ΚΟΑΠ για επιδότηση, για τα οποία χρειάζεται να εξευρεθεί ένας πιο εύκολος και λειτουργικός τρόπος χειρισμού τους με στόχο οι έλεγχοι να διενεργούνται γρήγορα, άμεσα και να αποφεύγεται η ταλαιπωρία των αιτητών. Η κα. Borchmann σχολίασε ότι το εν λόγω θέμα είναι εις γνώση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ότι θα γίνει προσπάθεια επίλυσης του με στόχο να βοηθηθούν οι αιτητές.

Η κα. Borchmann ευχαρίστησε την Κυπριακή Αντιπροσωπεία για την επίσκεψη και επιβεβαίωσε την πλήρη στήριξη και βοήθεια προς τον ΚΟΑΠ για οποία θέματα χρήζουν χειρισμού. Στόχος και σκοπός της DG AGRI σημείωσε, είναι η βοήθεια και στήριξη προς τον αγροτικό κόσμο της Ευρωπαϊκής Οικογένειας.Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε με την Κα Μαρίνα Πετρίδου στο τηλέφωνο 22 557 778.
Σχετικά Αρχεία:
 20221019_093054.jpg


ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΣΤΟΝ ΚΟΑΠ

EΝΙΑΙΑ ΑΙΤΗΣΗ ΕΚΤΑΡΙΚΩΝ

Ηλεκτρονική Αίτηση

Monitoring

Ημερολόγιο Γεωργικής Εκμετάλλευσης

Στρατηγικό Σχέδιο ΚΑΠ 2023 - 2027

Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 - 2020

Envision

Εφαρμογές Capo Geotag Applications

Πολλαπλή Συμμόρφωση

Δημόσιες Συμβάσεις (e-procurement)

Leader - ΟΤΔ

Διαπιστευμένοι Φορείς

Διαδικτυακή Υπηρεσία