Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Κυπριακός Οργανισμός Αγροτικών Πληρωμών


Νέα & Εκδηλώσεις


ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΙΣ ΑΓΡΟΤΩΝ ΓΙΑ ΛΗΨΗ ΓΕΩΑΝΑΦΕΡΜΕΝΩΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ - 08/09/2023 08:24:18 πμ


Στα πλαίσια της εφαρμογής του Συστήματος Παρακολούθησης Γεωργικών Εκτάσεων (Monitoring), ο Κυπριακός Οργανισμός Αγροτικών Πληρωμών πραγματοποίησε εκπαιδεύσεις για τις γεωαναφερόμενες φωτογραφίες που δύναται να χρειαστεί να αποστείλουν προς τον Οργανισμό. Μέσω της Εφαρμογής της ηλεκτρονικής υποβολής των αιτήσεων ο αιτητής θα έχει την δυνατότητα, για κάθε τεμάχιο της αίτησης του, να επιλέξει το τεμάχιο το οποίο επιθυμεί να στείλει (“ανεβάσει”) γεωαναφερόμενες φωτογραφίες (geotagged photos).

Η δυνατότητα θα δοθεί στους αιτητές ώστε να δώσουν πληροφόρηση στον ΚΟΑΠ για επιβεβαίωση ή αμφισβήτηση του προσωρινού αποτελέσματος του Monitoring ή για οτιδήποτε άλλο σχετικό με την επιλεξιμότητα των τεμαχίων τους, ή για να δικαιολογηθεί κάποια αλλαγή στα προεκτυπωμένα στοιχεία των τεμαχίων (επιλέξιμη έκταση, διαφορετική καλλιέργεια, διαφορετική γεωμετρία τεμαχίου, επαναφορά γεωργικής χρήσης κλπ).

Η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε στα επαρχιακά γραφεία Λευκωσίας, Λεμεσού και Πόλης Χρυσοχούς στις 6 Σεπτεμβρίου 2023. Στις επόμενες μέρες θα ακολουθήσουν και άλλες εκπαιδεύσεις στα επαρχιακά γραφεία Λάρνακας, Αμμοχώστου και Πάφου.


Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης οι γεωργοί έλαβαν γνώση του τρόπου με τον οποίο θα μπορούν να λάβουν και να αποστείλουν στον Οργανισμό γεωαναφερμένες φωτογραφίες των εκτάσεων που δηλώνουν σε περίπτωση που τους ζητηθεί από τον Οργανισμό.

Έμφαση δόθηκε στη διόρθωση των ρυθμίσεων των κινητών έτσι ώστε να είναι σε θέση να κάνουν τις σχετικές λήψεις, στην ορθή τοποθέτηση και στόχευση έτσι ώστε να είναι ορθή η λήψη των φωτογραφιών καθώς και σε θέματα μεταμόρφωσης των φωτογραφιών.

Μέσω της αποστολής φωτογραφιών εκπληρώνεται και ο στόχος του ΚΟΑΠ για έγκαιρες και ορθές πληρωμές.


Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε με την Κα Μαρίνα Πετρίδου στο τηλέφωνο 22
Σχετικά Αρχεία:
 IMG-f2adeda743c74db1e45a785462b9db90-V.jpg IMG-f485dbdde1611eec00b67d830b957936-V.jpg


EΝΙΑΙΑ ΑΙΤΗΣΗ ΕΚΤΑΡΙΚΩΝ

Ηλεκτρονική Αίτηση

Monitoring

Εφαρμογές Capo Geotag Applications

Ημερολόγιο Γεωργικής Εκμετάλλευσης

Στρατηγικό Σχέδιο ΚΑΠ 2023 - 2027

Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 - 2020

Envision

Dione

Πολλαπλή Συμμόρφωση

Δημόσιες Συμβάσεις (e-procurement)

Leader - ΟΤΔ

Διαπιστευμένοι Φορείς

Διαδικτυακή Υπηρεσία